Diabetes mellitus en voetzorg

Heeft u diabetes mellitus, dan zijn uw voeten extra kwetsbaar. Uw voeten hebben goede zorg en behandeling nodig. Voer zelf de benodigde preventieve zorg uit, maar laat uw voeten ook regelmatig controleren en behandelen door een medisch pedicure van ProVoet. www.lavander.nl

Overige voetzorg en aanvullende verzekering  

Voor de overige voetzorg die niet onder basisverzekering valt, ontvangt u een vergoeding van uw zorgverzekeraar. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van uw aanvullende verzekering en verschilt per verzekeraar. Dit is bijvoorbeeld van toepassing op de levering van podotherapeutische zolen. Het eigen risico is hierop niet van toepassing. In het 'Vergoedingenoverzicht Podotherapie' kunt u opzoeken hoeveel vergoeding uw zorgverzekeraar geeft.

Rondom Podotherapie 

Podotherapie Hermanns

Voor behandeling en advies bij pijnklachten van tenen tot aan de onderrug.

 

Podotherapie Hermanns is een groepspraktijk voor podotherapie met ruim 150 vestigingen. Als podotherapie-praktijk zijn we gespecialiseerd in het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat (voeten, benen, knieën, heupen en rug). Het is onze missie om totale voetzorg te leveren waarbij we ons dichtbij onze cliënten willen vestigingen zodat we voor iedereen bereikbaar worden (korte wachttijden en vakkundige hulp). Door het leveren van deze totale voetzorg en nauwe samenwerking met (para)medici, streven we ernaar om al onze cliënten zorgeloos te laten bewegen.

https://podotherapiehermanns.nl/

Podotherapie Wender

Ik werk ook samen met podotherapeuten Wender 

Heeft u te maken met voetproblemen die ontstaan zijn door diabetes of reuma? In sommige gevallen kunt u dan uw pedicurebehandelingen vergoed krijgen bij de zorgverzekeraar. De pedicure waarbij u onder behandeling bent moet dan een medisch pedicure zijn of een aantekening diabetische- of reumatische voet in bezit hebben en ingeschreven staan in het Kwaliteitsregister voor Pedicures. Het is goed om te weten dat alle pedicures die zijn aangesloten bij Voetencentrum Wender, voldoen aan deze eisen.

https://podotherapeut.nl/

Als u een vergoeding krijgt voor de diabetisch voet van de podotherapeut, vraag ik een eigen bijdrage van 7 euro per behandeling in mijn praktijk.
Ambulante vraag ik 9.50 eigen bijdrage en komt er 0,19 cent per kilometer bij

 


ProVoet

ProVoet is de brancheorganisatie van de pedicures in Nederland